Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006

Λάρισα OBCZ και Starbucks

Απο το πρώτο απόγευμα που δραστηριοποιηθήκαε για να απελευθερώσουμε βιβλία στο κατάστημα των Starbucks στην Λάρισα συναντήσαμε μια ζεστή υποδοχή απο όλους τους εργαζόμενους και υπεύθυνους του μαγαζιού. Συμφωνήσανε αμέσως και θελήσανε γρήγορα να ενημερωθούνε για όλη την προσπάθεια του Bookcrossing. Ο χώρος είναι ιδανικός για διάβασμα. Ανετος χώρος, καθαρός, με υγιή ατμόσφαιρα καθως απαγορευεται το καπνισμα εντος του καταστήματος, με υπέροχο καφέ και τσαι, απαλή μουσική (συνήθως μαύρη μουσική, τζαζακια, soul και λοιπα). Δεν αποτελεί διαφήμιση του μαγαζιού αλλά τα Starbucks απο την αρχή αναδείχτηκαν σε ιδανική επιλογή για το Bookcrossing.

Ο χώρος που στην αρχή χρησιμοποιήθηκε για να αφήσουμε τα βιβλία είναι πάνω στο τζάκι στην κεντρική σάλα του μαγαζιού. Το τζάκι είναι διακοσμητικό φυσικά και δεν υπάρχει κίνδυνος για τα βιβλία. Εκεί υπάρχει ένας χώρος περίπου 1,50 x 30 πάνω στον οποίο άνετα μπορούν να περιμένουν κάποια βιβλία τον νέο τους σταθμό για τον επόμενο αναγνώστη. Επίσης υπάρχουν και φυλλάδια για να ενημερώνεται ο οποιοσδήποτε για το Bookcrossing. Το τζάκι επιλέχθηκε γιατι είναι ένας άνετος χώρος, ευδιάκριτος απο όποιον μπαίνει στο μαγαζί, πεντακάθαρος και μπροστά σε τρεις άντους καναπέδες ώστε να μπορεί όποιος θέλει να διαβάζει άνετα τα βιβλία που υπάρχουν διαθέσιμα ή απλώς να ρίξει μια ματιά μέχρι να διαλέξει.

Σε ένα ακόμα πιο προχωρημένο βήμα των υπευθύνων του μαγαζιού, αποφάσισαν να μας προμηθεύσουνε με μια βιβλιοθήκη που θα στηθεί κοντά στον χώρο που ειναι το τζάκι τώρα ώστε να είναι κοντά στο σαλονάκι και τους καναπέδες για καλύτερη πρόσβαση όλων! Η απόφαση ελήφθη οριστικά την Πέμπτη ή Παρασκευή και ανακοινώθηκε στον Stoxasth (Δημήτρης) απο υπεύθυνο του μαγαζιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: